مروری بر انواع نژادهای اردک : اردک جزء پرنده های آبدوست است که نسبت به دیگر پرنده های آبدوست مانند غاز جثه کوچکتری دارد. این پرنده که از آن به عنوان مرغابی هم یاد میشود دارای نژادهای مختلفی است که از مهمترین آن ها میتوان به نژادهای روان ، مسکویی ، پکین و آیلسبری اشاره کرد. در این مقاله میخواهیم شما را با ویژگی های اصلی نژادهای مختلف اردک آشنا کنیم.

1- اردک نژاد مسکویی که به برزیل بر میگردد که در درهه 1960 میلادی در اروپا اهلی شد ، به همین دلیل در کشورهای اروپایی با نام های مختلفی شناخته میشود. این نژاد از اردک گونه ای از غاز شمرده می شود و پرنده بالغ آن حدود 4.5 تا 5.5 کیلوگرم وزن دارد. گوشت اردک مسکویی نسبت به نژادهای دیگر اردک چربی کمتری دارد. طول مدت جوجه کشی از آن 35 روز است در حالی که طول مدت جوجه کشی از نژادهای دیگر اردک حدود 28 روز است.سر اردک نژاد مسکویی نسبت به بدن آن بزرگتر است و بر روی صورت آن یک زاییده قرمز رنگ مشاهده می شود. مچ پای ضخیم و نارنجی رنگ دارد. رنگ بال های آن متنوع است که نوع سفید رنگ آن برای پرورش گوشتی مناسب تر است.

اردک مسکویی

2- اردک آیلسبری , این نوع از اردک منسوب به فرانسه است اما برخی از کارشناسان براین عقیده هستند که خاستگاه این نژاد استرالیا است.اردک های این نژاد همانند اردک های پکین به اردک های انگلیسی معروف هستند.این نژاد از اردک اگرچه برای تولید گوشت مناسب نیست اما تخم گذار خوبی است و از آن میتوان برای تولید تخم استفاده کرد.اردک آیلسبری سر بزرگ و طولانی دارد به طوری که طول آن به 15 تا 20 سانتی متر میرسد. قفسه سینه آن موازی با سطح زمین است و راه رفتن آن آهسته و آرام است. پاهای آن به رنگ نارنجی و بال هایشبه رنگ سفید و براق است.

اردک آیلسبری

3- اردک نژاد پکنی از لحاظ تجاری هم برای تولید گوشت وهم برای تولید تخم مناسب تر از دو نژاد قبلی است. منشا این نژاد چین است هرچند که طرفداران زیادی در آمریکا و بریتانیا دارد. جوجه اردک های پکنی برای تولید گوشت لذیذی که دارند باید در دمای بالای بالا نگهداری شوند.سر اردک نژاد پکنی بزرگ است و چشم های آن گشاد و تاریک است. دم آن به خوبی گسترش پیدا کرده است. قفسه سینه آن برجسته وعمودی است که به سمت عقب کشیده شده است. پاهای قدرتمند آن به رنگ نارنجی است. بال وپر آن هم سفید رنگ است. این نژاد به دلیل طول دوره پرورش کمی که دارد در ایران مورد توجه پرورش دهندگان است.

اردک پکنی

4- اردک دونده ی هندی, این نژاد اغلب برای تخمگذاری پرورش داده میشود؛ چرا که گوشت این پرنده کیفیت معقول ندارد. این اردک ها برخلاف نام آنها بومی کشور چین هستند. بدن و گردن این پرنده ها عمود بر زمین بوده و منقار آنها بزرگ زرد و خاکستری رنگ هستند. این مرغابی ها در تنوع رنگ سفید ، قهوه ای و یا برنزی در طبیعت یافت میشوند. بطور متوسط وزن این پرنده ها ۲ کیلوگرم است و در سال حدود ۲۷۰ عدد تخم میگذارند.

اردک دونده هندی

تخم نطفه دار انواع اردک را میتوانید از شرکت آریا طیور به راحتی خریداری کنید .